Старши треньорът на Литекс Станимир Стоилов сподели пред Гонг, че е спокоен, въпреки загубата от Пирин (0:1). Според слуховете, на наставника на „оранжевите” е бил поставен ултиматум да победи БАТЕ Борисов в Лига Европа, ако иска да запази поста си. Отговорът на Стоилов обаче бе, че се притеснява само и единствено за играта на своя тим.

„Нормално е настроението да е минорно. Предстои ни много важен мач за нас с БАТЕ, за който трябва да се концентрираме и да го изиграем както трябва. На този етап всичко е наред, но оттук-нататък отборът си има собственик, той си преценява какво да прави с треньора. Аз мога да се притеснявам само за играта на отбора”, сподели Стоилов.

„Нормално е да искам да отстраним БАТЕ, ако играем добре, ще ги отстраним. Оттам-нататък ви казах, че във футбола няма нищо на живот и смърт. Няма непреодолими отбори, стига да играеш добре. Нормално е БАТЕ да излезе с по-голямо самочувствие, все пак играха в Шампионска лига, но от нас зависи как ще се представим ние. Отстранявали сме и по-добри отбори”, каза още треньорът на Литекс.

„Мисля, че досега в евромачовете, тези, които аз съм водил, отборът е показвал доста битка и добро лице. Така че се надявам да го повторим. За жалост стана така, че от доста време не можем да сглобим максимален състав. Продължава лечението на контузените на Ивелин, Том, Дока и Миранда. Голям брой травмирани играчи, но не бива да търсим оправдания”, каза още Станимир Стоилов.

„Според мен много важно е да разберем важността на срещата с БАТЕ и да изчистим грешките, които допускаме. Шансовете ни за успех с белорусите са равни. Аз винаги съм бил спокоен, особено , когато се играе в Европа. Там най-много искам да играя и да се състезавам”, завърши треньорът.