Величко Чолаков от един месец е горд татко на Алекси Александър. Бронзовият медалист от Олимпиадата в Атина в категория над 105 кг. от 21 октомври сменя памперси и къпе първия си наследник.

„Аз си го къпя. И аз сменям памперси. Ама то е голямо удоволствие и кеф. Вече почна да се усмихва и е неописуемо. Много добре си спи, само като е гладен реве. Бабите ни помагаха 2-3 дни и вече сме си сами”, сподели пред Гонг 26-годишният татко Величко.

„Супер е да си баща. Не ми се излиза от вкъщи. Като го гушна забравям за всички лоши работи. Обичаме се с майката и се наслаждаваме на малкия. Алекси Александър ми и одрал кожата! Алекси е на баща ми, а Александър – просто така. В Пловдив на 21 октомври в частна клиника в 8:34 часа излезе на бял свят. Като го видях за първи път се чудех какво да правя. Подарих на съпругата ми Гергана гривна с написани нашите имена и сега не я сваля”, разказа още щангистът ни.

Чолаков отправи и няколко съвета към бъдещите родители: „Нека татковците да помагат на майките. При къпането трябва да се придържа по-здравичко докато си плува във водата, но и да не се затопля прекалено много. Със сигурност ще се занимава със спорт като порасне.”

Националният ни щангист помага на съпругата си Гергана в грижите около малкия, с когото живеят в родния Смолян, където е почетен гражданин. За няколко дни обаче Величко отскочи до планината с приятели на лов. „В момента само ям в една вила. Ще отстреляме каквото излезе и каквото е разрешено, но сега само ям. Добре, че си взех пържоли. За първи път ми е”, каза щангистът.

„Без пари спорт не се прави. 2-3 пъти седмично тренирам и се разкършвам за себе си. Чакам наказанието, ако е 4 години – няма смисъл изобщо да влизам в залата. В момента федерацията лобира за намаление, но нас никой не ни търси, щом сами са решили да се оправят”, каза по отношение на вдигането на тежести Величко Чолаков.