Мениджърът на Кристъл Палас Тони Пюлис разкри, че президентът на Стоук Сити Питър Коутс и легендарният сър Алекс Фъргюсън са го убедили да поеме лондонския тим през настоящия сезон.

Снощи „орлите“ постигнаха много драматична и ценна победа с 3:2 над Евертън в отложен мач от Висшата лига, с която събраха 40 точки в актива си и почти си гарантираха участие в английския елит и догодина. Заслугата за съживяването на „стъкларите“ е основно на Пюлис, преди идването на когото отборът бе на дъното с едва 7 точки от 12 мача.

„Дали имах съмнения относно работата? Беше ми трудно. Срещнах се с президента на Палас Стийв Париш, говорихме си четири или пет пъти, но нямах усещане, че това е правилният пост за мен“, разказа Пюлис.

„Всички, с които говорих, ми казаха, че това ще е трудна задача. Сър Алекс Фъргюсън и Питър Коутс, моят президент в Стоук, бяха единствените двама, които ми казаха да поема отбора. Оказаха се доста добри съветници! Не бях виждал как играе Палас, но се наслаждавам на предизвикателството. В природата ми е да се опитвам да вдигна хората и да ги накарам да вървят напред, а ние го постигнахме.“

„Играчите са чудесни, без тях не можеш да постигнеш нищо. Те реагираха на моите действия и се раздадоха докрай“, коментира Пюлис.