Мадридското издание „Марка“ намери средства да подкрепи теорията си за това, че Барселона е подкрепян от съдиите в Испания. Изданието извади стастистика, според която Барса получава по-малко картони, спрямо нарушенията, които футболистите на тима извършват.

В Ел Класикото за Купата в сряда, Реал Мадрид получи три жълти картона, за 19 фаула. За извършени пет нарушения, Барса е получил същия брой картони.

Това обаче, показва статистиката на „Марка“ е голямо изключение. В 21 кръга дотук в Примера дивисион, „каталунците“ са направили най-малко нарушения и картони.

Естествено, това е логично, заради стила на Барса и старанието да владее топката в по-големи периоди от мачовете. Съдиите обаче позволяват на футболистите на Тито Виланова да правят повече нарушения, без да ги санкционират.

Барселона прави средно по 6.15 фаула, без играч да получи картон, което е най-голямата цифра от всички отбори в Примера. Реал Мадрид е пети в това подреждане, средно по 5.27 нарушения, а последен е Еспаньол, на чийто играчи се показва картон на всеки 3.86 фаула.

Барса води класацията по феърплей, като отбора в Испания, видял най-малко картони този сезон.