Първият кръг от шампионата на Испания, който не се състоя през изминалия уикенд, заради стачката на футболистите, ще се проведе в края на януари месец, а не през декември, както се очакваше предварително.

Според изданията в Испания, двубоите, които се изиграха в началото на Примера дивисион, ще се проведат на 22 януари.

Според първоначалните планове, първият кръг трябваше да се проведе в края на декември, но все пак футболистите ще имат време да отпочинат покрай коледните празници.

Във връзка с промените в Испания, 20-я кръг, който трябваше да се състои на 22 януари, е отложен за 2 май.

Първият кръг от Сегунда дивисион, който също не се проведе по програма, ще се играе на 26 октомври, информира AS.

По-рано през деня стана ясно, че футболният сезон в Испания ще започне тази събота, след като играчите и ръководителите на местния футбол постигнаха споразумение, а с това се сложи и край на стачката.

Договорката беше постигната на среща в четвъртък, започнала още в сряда вечерта. Футболната лига на Испания гарантира осигуряването на над 50 милиона евро, които трябва да бъдат получени от футболисти във вид на заплати.

Асоциацията на испанските футболисти и Футболната лига на страната преговаряха за договорите на играчите от клубовете от Сегунда дивисион, които изпитват сериозни финансови проблеми. Заради финансовата криза заплатите на много футболисти от втора дивизия бяха забавени. Това бе четвърта стачка на испанските футболисти в историята. Първата стачка се провежда през 1984 година.