Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, който се оказа с основна „заслуга” за отпадането на „червените дяволи” от турнира за Купата на Англия, търпи сериозни критики в медиите на Острова днес.

Българинът пропиля два отлични шанса в полуфинала срещу Манчестър Сити, който „гражданите” спечелиха с минималното 1:0 и се класираха за финала в един от най-класните турнири в световния футбол.

Авторитетният спортен сайт Goal.com определя Бербатов като „провал на мача”, като в коментара за най-ниската оценка 4,5 се пише: „Съпругата на Хари Реднап щеше да вкара второто положение, секунди след като българинът бе пропилял друг невероятен шанс.Липсваха остротата и нормалното спокойствие за него. Бе заменен, когато Юнайтед търсеше изравнителен гол.”

Вестник Telegraph също е доста критичен към българския футболист: ”Най-голямото престъпление вчера не бяха двата пропуска на Бербатов, не бе мудната му игра, не бе и изненадващо за него, слабият му първи допир на топката. Проблемът бе в това, как позволи двата пропуска да повлияят на играта му и отбора.”

Manchester Evening News пък дава оценка 5 на нападателя, като единствено Пол Скоулс е оценен по-ниско. „Два брутални пропуска за нападател от неговите стандарти. Те дадоха началото на ужасна вечер за българина”, се казва в коментара на изданието.