Президентът на Славия Венцислав Стефанов обяви днес на Летище София, че е говорил лично с мениджъра на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън и вратарят на белите Райс Мболи заминава на проби в тима на Димитър Бербатов.

„Рано е да дискутираме този трансфер. Аз съм говорил със сър Алекс Фъргюсън за това момче, така че в момента той отива на проби там. След това ще чакаме отзиви от представянето му. Докато не завърши всичко- независимо в каква посока, няма да коментираме повече”, каза собственикът на белия клуб за БТА.

„Отнася се и за Кирев, и за Мболи, и за Ивелин Василев- който си има качества и го забележат, нека да се развива”, допълни Стефанов.

Той се притеснява от многото наказани, с които Славия се върна от Бургас. Въпреки че направи 2:2 като гост на Черноморец, белият отбор ще се лиши за следващата си среща от петима основни играчи, двама заради получени червени картони и трима заради натрупани жълти.

„Убеден съм, че другите момчета, които получат шанс да играят като титуляри, ще се представят на добро ниво и ще защитят своето име и това на Славия. Ще излезем с чест от мача с Локомотив Пловдив. Знам, че те ще изпаднат, ако не вземат от нас три точки, но ние няма да правим подаръци”, каза още Стефанов.

„Виждам, че Сливен прави всякакви опити да се спаси. Но искам да ги попитам хората там кой ще издържа догодина Сливен в А група!?”, каза Венцислав Стефанов, имайки предвид отстраняването на Йордан Лечков от кметския пост в този град.

„Още преди месеци предупредих какво ще му се случи на този влюбен в себе си Нерон. Но за всички идва Видовден. Хора като този, са вредни за футбола. Като футболисти шапка им свалям, но като ръководители през цялото време се хранят от футбола. Бил си направил стадиона. Всеки може така, след като седмица преди края на мандата Васил Иванов-Лучано му подписа финансиране за 3,8 милиона лева”, каза още Стефанов.