Литекс (набор 1992) изхвърли ЦСКА от четвъртфинала в турнира за Купата на БФС след мача между двата тима в четвъртък.. След края на срещата обаче, изнервени от поражението, младите „армейци” са сътворили истински погром в съблекалните на домакините. Наставникът на „червените Адалберт Зафиров пък се нахвърли на съдията, като го обвини за поражението на своите. Зафиров е посегнал да удари и Георги Миланов.

Ето пък какво сподели пред официалния сайт на Литекс треньора на юношите на „оранжевите” Петко Петков:

„И двете дузпи са 1000 процентови. При първата Диего бе спънат отзад. Там можеше да се покаже и червен картон. При втората вратарят на ЦСКА въобще не докосна топката. Иначе мачът бе здрав. И двата отбора търсеха победата. Играха със желание”, убеден е Петков.

Треньорът обясни, че по време на мелето в края на мача, предизвикано от „армейците”, Адалберт Зафиров посегнал на Георги Миланов, който отбеляза втория гол.

„Поведението на колегата бе меко казано неспортсменско. През целия мач обиждаше съдията. В края започна да ругае и нас. Крещеше – Селяни, ще си играете в селските групи. Съветвам Зафиров да се научи да губи. И да научи футболистите си на същото. Това ще ги направи по-добри. Миналата година негов тим ни отстрани при старшата възраст. Поздравих го. И му пожелах успех. Въпреки че и ние имахме претенции за неотсъдена дузпа. Не сме обиждали никого, не сме чупили съблекалните, както направиха юношите на ЦСКА в четвъртък”, разкри още Петков.

Младите „армейци” къртили душове и трошели контакти, бесни, че за пореден път си тръгват победени от Ловеч. Изцепките на Зафиров и подопечните му са описани в докладите на рефера и делегата.