Българската звезда Григор Димитров не се притеснява от сблъсъка си със световния номер едно Новак Джокович. Двамата се срещат на четвъртфиналите на турнира в Пекин в петък. 

Сърбинът е смятан за големия фаворит в този мач и всички очакват победа от него. Родният тенисист обаче смята, че има своите шансове и ще излезе утре на корта да се забавлява и да предложи най-доброто от себе си. 

"Новак винаги играе добре тук. Но в същото време, харесвам шансовете си срещу него и мисля, че са добри. Тренирам добре, направих няколко добри турнира преди последната част от сезона."

"Един вид съм развълнуван просто да изляза и да изиграя този мач. Разбира се, ще дам всичко от себе си, не се съмнявайте в това", сподели Гришо пред официалния сайт на АТР малко след мача си с Пабло Андухар от осминафиналите. 

Нашето момче вече се справи с двама испанци - освен с Андухар, още и с Фернандо Вердаско. Срещу Джокович обаче няма да му е никак лесно. Световният номер едно е в серия от 21 победи на турнири от ранкинга АТР 500 и със сигурност иска да я продължи.