Григор Димитров победи испанеца Пабло Андухар във втория кръг на турнира в Пекин с 6:4, 6:4. В първия си мач на турнира българският тенисист се справи с друг представител на испанската държава - Фернандо Вердаско.

Срещата трябваше да се изиграе вчера, но лошото време съпроводено с дъжд накара организаторите да преместят срещата за четвъртък. 

Първият сет протече доста интересно като и двамата тенисисти демонстрираха стил и класа. Димитров поведе с 3:1, но в един момент беше пробит за 5:4 в негова полза.

Григор се активизира и успя да върне пробива, за да спечели първия сет с 6:4.

Във втория сет след 1:1, последва 2:2 и 3:3, а играта беше доста равностойна. Последва нова размяна на спечелени сервиси за 4:4. Деветият гейм беше спечелен от Димитров за 5:4, след което българската ракета №1 проби във важен момент и спечели 6:4.

След успеха българският тенисист заработи 90 точки и 62 245 долара. Мачът продължи час и 23 минути.

Така след успеха над испанеца, Григор Димитров ще се изправи срещу лидера в световната ранглиста Новак Джокович на 1/4-финалите. Статистиката е категорична в полза на сърбина, който е и лидер в световната ранглиста. Джокович има четири победи в този сблъсък, като последната беше постигната в четири сета на тазгодишното издание на "Уимбълдън".

Единственият успех на Димитров е в началото на миналата година в мач на силния турнир от сериите "Мастърс" в Мадрид. Мачът между Димитров и Джокович най-вероятно ще бъде насрочен за петък. Сърбинът няма проблеми до момента в турнира, след като победи последователно испанеца Гийермо Гарсия-Лопес и канадеца Вашек Поспишил. До момента Джокович е загубил само 11 гейма.