Студентката от УНСС Магдалена Терзиева, която е член на мажоретния състав на университета, спечели изкачването на стълбите на „Витоша Парк Хотел” в надпреварата при дамите. Тя успя да изкачи десетте етажа на сградата за 39 секунди. 

При мъжете най-бърз беше студентът от софийския университет Никола Ралчев, който постигна време 34 секунди. Двамата победители получиха като награда пълен едномесечен достъп до фитнеса, басейна и уелнес центъра на „Витоша Парк Хотел”.

В изкачването на сградата се включиха общо 15 души, сред които беше и незрящият студент по психология Иван Иванов. Най-малкият участник беше 7-годишният Константин Филипов, който изкачи всички 180 стълби за 64 секунди.

И двамата победители споделиха, че спортуват редовно. 19-годишната Магдалена Терзиева каза, че се занимава с фитнес и аеробика. 

„Родена съм в Харманли, а в момента съм първа година студентка в специалност „Икономика с чуждоезиково обучение”. Бивша състезателка съм по гребане и имам над 10 републикански медала. Спортувам от малка. Това ме прави щастлива и се тонизирам. Благодаря още веднъж за прекрасното събитие и за невероятната награда! Какво по-хубаво за един спортист да има къде да разпусне след тренировка.”, коментира Терзиева. 

Победителят при мъжете Никола Ралчев е от Панагюрище и е на 20 години. Учи втора година молекулярна биология и от 6 месеца тренира кунг фу винг чун. Ралчев е бивш републикански шампион по лека атлетика при юношите. Той печели седембоя през 2013 г. и десетобоя през 2014 година. Обича да разпуска с планински туризъм и плуване. 

Организатор на скоростното изкачване на стълби беше „Спортс Мениджмънт България” и с него беше отбелязан европейския ден без асансьори, който е част от кампанията NowWeMOVE.