„Спорт за всички“ е най- новото попълние в синьото семейство, а идеята на клуба с председател Люсиен Велчев е да се работи основно върху организацията на събития за масов спорт и школи за начинаещи в популярните спортове.

„Една перспектива от много години, но сега вече официално регистрирахме клуба според съвременните изисквания на спортното министерство.“- обясни Велчев пред Гонг.

Акцент върху работата на „Спорт за всички“ е организацията на събития за учениците в София.

Ще се формират секции за начално обучение по популярни спортове на територията на столичните училища. За целта ще се канидатства по европейски проекти.

„СК Левски вече спечели проект съвместно с Лацио, Удинезе, Евертън, Цървена звезда, Спортинг, Ференцварош и др. Амбицирани сме, развивайки този клуб, да открием таланти и те да са бъдещите ни спортни звезди.“- сподели Люсиен Велчев, който е и първи зам.пр. на СК Левски.

Синият клуб потвърди традиционния лекоатлетически крос в памет на Васил Левски. Право на участие имат ученици от столичните училища, студенти, състезатели, както и индивидуални участници- ветерани, мъже, жени, деца.

Лекоатлетическият крос в памет на 142-та годишнина от гибелта на Васил Левски е в четвъртък на 19.02.2015 от 12часа в Борисовата градина.