Във Варна стартира втория етап от ветроходната регата Varna Channel Cup, като гонките ще продължат до 19:00ч. и ще бъдат отново пред Морската градина и пред Централния плаж.

Вчерашният първи етап завърши при хубаво време, без инциденти и с хиляди зрители на Морска гара и в квартал Аспарухово. Призьорите в различните класове са както следва: яхта PETRA (клас Свободен над 9м.); NORD (клас IRC 2); СТАЛИМЕКС (клас Конрад и клас Свободен под 9м.), NIMANA в Туристическия клас. В най-бързия и атрактивен клас – IRC 1 -първото място отново бе за PETRA със шкипер Павел Дуков, следвана от RONIN и LZ YACHTING.

С Парад на буквите ще бъде отбелязан Празника на българската просвета и култура утре. Участниците ще стартират в 12:30ч пред Централния плаж и Морското Казино, като непосредствено преди гонката, от морето в небето, ще бъдат пуснати и стотици балони в цветовете на българския флаг.

Регата ще завърши с концерт на Морска гара – Варна със специалното участие на DJ Dian Solo от Deep Zone и награждаване на победителите от 19:00 часа.