Звездата на Ювентус Пол Погба готви драстични мерки, за да си осигури трансфер през лятото. Според британският таблоид „Мирър“ бившият играч на Манчестър Юнайтед е готов да форсира своята продажба чрез съдебно дело.

Манчестър Сити, Пари Сен Жермен, Барселона и Реал Мадрид бяха клубовете, които регулярно се спрягат като нови дестинации пред 22-годишния френски национал. Със сигурност се знае, че поне два от тях – Сити и Барса – са пратили официални оферти, като тази на каталунците е за трансфер след края на идния сезон.

В Испания се появиха информации, че ситуацията с имиджовите права на полузащитника е отказала Реал Мадрид, тъй като те трябвало да платят още 15 милиона на трето лице, за да ги придобият. Въпросната сума е константа, като не зависи от размера на офертата, която „бианконерите“ ще приемат.

Ювентус от своя страна настоява да получи поне около 70-80 милиона евро за Погба, което допълнително утежнява ситуацията за евентуалните купувачи.

Затова Погба се кани да заведе дело срещу въпросната компания, която по информация на „Франс Футбол“ се държи от негов стар приятел на име Уалида Таназефти. Изданието посочва, че Юве подкрепя подобна инициатива, понеже ако Погба спечели, потенциалните купувачи не трябва да мислят за допълнителните 15 милиона евро.

Делото щяло да започне съвсем скоро, но ако се проточи повече от месец, то с надеждите на играча да смени клуба през настоящото лято е свършено.