Ръководството на Ливърпул в момента умува над варианта да прати оферта за нападателя на Манчестър Сити Стеван Йоветич, пише вестник „Дейли Мирър“.

Английските медии сочат черногореца за почти сигурен напускащ през лятото, след като мениджърът Мануел Пелегрини го извади от състава за елиминациите в Шампионската лига, за да може новото попълнение Вилфрид Бони да получи картотека. Бившият ас на Фиорентина не скри, че това решение дълбоко го е разочаровало и по всичко изглежда, че е устремил погледа си далеч от „Етихад“.

25-годишният Йоветич започна сезона като титуляр и през август дори се разписа на два пъти срещу Ливърпул при успеха с 3:1. Днес двата тима отново излизат един срещу друг от 14 часа българско време (гледайте мача пряко по Diema).

Като цяло черногорецът така и не успя да се наложи убедително при „гржданите“, където в момента е зад обичайните избраници на Пелегрини Серхио Агуеро и Един Джеко. „Червените“ ще се опитат да го изкушат с повече игрови минути, макар че Ювентус също проявяв интерес.