Ръководството на Милан е успяло да прокара любопитна клауза в договора на Стефан Ел Шаарави, който ще играе под наем в Рома. Подобно на сделката с Монако преди началото на кампанията, римляните ще бъдат задължени да купят крилото, ако последният запише определен брой срещи. Тук идва и съществената разлика – докато за „монегаските“ цифрата беше 25, то „джалоросите“ трябва само 5 пъти да пуснат италианския национал в игра.

Сделката между двата клуба още не е факт, понеже Рома се опитва първо да продаде Жервиньо, за да си осигури пари, с които да си позволи закупуването на 23-годишния офанзивен футболист.

Също така договорката за въпросната клауза е отнела доста време при преговорите, тъй като Милан е искал още поначало Рома да бъде длъжен да купи Ел Шаарави след изтичане на наема. Първоначално „вълците“ поискаха те да имат думата по този повод, но накрая се е стигнало и до настоящия компромис: Рома плаща 2 милиона евро за 6-месечното преотстъпване, като се задължава да доплати още 13 милиона, стига Малкия Фараон да изиграе 5 срещи.

Така Милан има много по-големи гаранции, че ще се раздели с Ел Шаарави. По-рано през сезона Монако пусна футболиста в 24 срещи, преди да реши да го отпрати.