Ръководството на Милан постави цена от 14 милиона на своя атакуващ халф Стефан Ел Шаарави, след като в битката за подписа му се намеси и английският Борнемут.

Новакът във Висшата лига е готов да кръстоса трансферни саби с Рома, който първи прояви интерес към Малкия Фараон, чиято кариера продължава да бележи завиден застой.

Италианският национал отиде под наем в Монако преди началото на сезона, като в сделката имаше и опция за откупуване. Тя щеше да стане задължителна за изпълнение след 25-ия официален мач на футболиста. „Монегаските“ обаче решиха, че няма да се възползват от нея и откакто Ел Шаарави записа 24 срещи, той неизменно е оставян извън групата.

На Апенините считат, че Рома има най-добри позиции в битката, където по всяко време може да се намеси бившият тим на играча – Дженоа. Борнемут засега не смята да се отказва, макар самият Ел Шаарави да предпочита Серия А.

През януарския трансферен прозорец „черешките“ вече работиха на италианския пазар, откъдето си осигуриха услугите на Хуан Мануел Итурбе.