Наставникът на Байерн Хосеп Гуардиола охлади мечтите на Манчестър Сити да го ангажира за мениджър. В последните дни медиите в Англия бяха пълни със спекулации, че испанецът едва ли не вече се е съгласил да води "гражданите" и само се чака подписът му. 

Бившият треньор на Барселона обаче категорично отрече тези информации и обяви, че смята да изпълни контракта си с баварците. Той е обвързан с тях до лятото на 2016 г. 

"Казал съм го поне 200 милиона пъти досега, но явно има нужда още веднъж да го повторя. Имам договор с Байерн за още една година и имам намерението да го изпълня докрай. Следващия сезон ще бъда тук! Няма какво повече да кажа, точка!", тросна се Гуардиола на въпросите за бъдещето му. 

Сега на баварците им предстои изключително тежък реванш с Барселона на полуфиналите в Шампионската лига. Във вторник на "Алианц Арена" тимът му ще трябва да навакса изоставане от три чисти гола, за да се добере до финала. 

"Наясно съм, че сме с 0:3 назад, но ще дадем всичко от себе си, за да продължим напред. За нас е щастие, че стигнахме дори до полуфинала. Трябва да наваксаме огромно изоставане, но първото и най-важно е да се защитаваме добре."

"Не искам да говоря за индивидуалности и кой може да участва, и кой не. Всички сме заедно в тази битка и трябва да се справим с Барселона като един отбор. Питате ме Марио Гьотце и ви казвам, че той е страхотен футболист, когото може да пусна", сподели още Гуардиола.