Ново масло беше налято в огъня на информациите, че новият треньор на Манчестър Сити ще се казва Хосеп Гуардиола. Сегашният наставник на Байерн започна да се спряга усилено за поста на "Итихад" от вчерашния ден. 

Сега храна на тези слухове даде бившият играч на баварците и "гражданите" Дитмар Хаман. Той твърди, че е получил съобщение от висш ръководител на английския клуб, който му споделил за положителна развръзка на преговорите. 

"Преди два месеца високопоставен източник от ръководството ми даде сигурна информация, че е имало разговори с Пеп и той тогава е отказал. Същият той ми каза, че сега има ново развитие и макар да няма нищо подписано, Гуардиола ще е в Манчестър от новия сезон", сподели Хаман пред "Скай Спортс". 

Засега е сигурно само едно - настоящият мениджър на Сити Мануел Пелегрини е сигурен пътник след края на сезона. Какви ли не имена се спрягаха за негови заместници, но изглежда арабските собственици на Сити са най-упорити за подписа на каталунеца. 

Гуардиола спечели две поредни титли с Байерн в последните два сезона, но така и не успя да повтори успехите на предшественика си Юп Хайнкес в Шампионската лига. Баварците са на прага на отпадане на полуфиналите в надпреварата след поражение с 0:3 от Барселона в първия мач. Реваншът е във вторник.