Страхотната победна серия на Интер в Серия А намери своя край изненадващо в домакинството на Болоня. "Нерадзурите" стигнаха само до равенство 1:1 и така след три поредни победи досега, ще трябва да преглътнат горчивия хап. 

Гостите откриха резултата рано чрез Матиа Дестро, но още преди почивката Иван Перишич изравни. През цялата втора част повече попадения не паднаха и двата тима трябваше да се примиеят само с по точка от битката си на "Джузепе Меаца". 

Мачът започна равностойно, като нямаше особено чисти положения в първите минути. И затова малко изненадващо гостите поведоха в резултата само след 14 минути игра. Тогава точен беше бившият играч на Рома Матиа Дестро, който пропука статуквото от началото на двубоя. 

Във въпросната ситуация Симоне Верди навърза цялата защита на "нерадзурите" и в последния момент преди да му се отнеме топката, успя да изведе Дестро сам в наказателното поле и той с хубав удар между краката на Самир Ханданович откри резултата на "Сан Сиро". 

Още една възможност за гол и за тежък удар върху миланския гранд играчите на Болоня имаха в 23-та минута. Тогава Сафир Тайдер се озова на стрелкова позиция и отправи опасен изстрел, но в случая топката мина на няколко сантиметра встрани от вратата на Ханданович. 

Постепенно играчите на Франк де Бур се съвзеха от първоначалния шок и започнаха все по-застрашително да атакуват вратата на гостите си. И в крайна сметка стигнаха до изравняването в 37-та минута, а в герой за пореден път от началото на сезона се превърна Иван Перишич. 

В тази ситуация Антонио Кандрева по страхотен начин намери хърватина в наказателното поле и той без да се забавя прати топката в далечния ъгъл на вратаря - резултатът вече беше 1:1. Малко след това Мауро Икарди пропиля невероятен шанс за гол и в крайна сметка почивката дойде при този резултат. 

След почивката "нерадзурите" се хвърлиха в търсене на пълния обрат и попадението в мрежата на противника. Невероятен шанс пропиля Мауро Икарди в 53-та минута, като топката тогава беше избита великолепно от вратаря Анджело да Коста. Натискът постоянно се засилваше, но защитата на Болоня се справяше. 

Десетина минути преди края статистиката сочеше, че играчите на миланския гранд са направили цели 15 пропуска пред противниковата врата и в крайна сметка това се оказа фатално за продължаването на победната серия на тима и двата тима се оттеглиха с по една точка от тази битка. След този развой Интер събра 11 точки на третата позиция, докато Болоня е на 7-та позиция с 10 точки в актива си. 

Резултати от ранните мачове в Серия А в неделя: 

Торино - Рома 3:1

Интер - Болоня 1:1

Дженоа - Пескара 1:1

Лацио - Емполи 2:0

Сасуоло - Удинезе 1:0