Амбициозен ход са направили ръководителите на Милан в търсенето си на нов треньор. В Италия пишат, че "росонерите" са се обърнали към Диего Симеоне с предложение да седне на треньорската скамейка на "Сан Сиро". 

Аржентинецът, който сега води Атлетико Мадрид, има опит начело на тим от Серия А. През 2011 г. той ръководи Катания. Иначе като футболист е защитавал цветовете на Интер и Лацио на Апенините. 

Чоло обаче е предпочел да изпълни ангажимента си към Атлетико Мадрид. Той е решен да изведе "дюшекчиите" към нови висоти, след като спечели титлата на Испания и малко не му достигна да завоюва и трофея от Шампионската лига. 

Очаква се "червено-черните" официално да уволнят сегашния си наставник Кларънс Зеедорф днес или утре. Феновете не са доволни от това и 600 от тях се очакват пред сградата на ръководството, за да изразят несъгласието си. 

Зеедорф дойде начело на Милан през януари, но не успя да изведе тима до място в евротурнирите. Точно това изглежда е наклонило везните за уволнението му, а вече се спрягат и заместниците му. 

След отказа на Симеоне, по всичко изглежда, че начело на тима ще застане Филипо Индзаги. Имаше вариант и с Жорже Жезуш от Бенфика, но по всичко личи, че той няма да се навие да отиде в Милано.