Интер излезе начело в италианската Серия А след равенството 1:1 като гост на Сампдория в 7-я кръг. Интер напрупа 16 точки, с една повече от Фиорентина, който обаче е с мач по-малко и тази вечер е домакин на Аталанта. Сампдория пък е на девето място в класирането с 11 точки.

Сампдория стигна до голово положение още в 3-ата минута на двубоя, когато Ервин Зуканович засече с глава едно центриране около точката на дузпата, но стреля над вратата. В 30-ата гостите организираха обещаваща акция, като Родриго Паласио намери Фреди Гуарин, но изстрелът му бе неточен.

Футболистите на Сампдория застрашиха вратата на Самир Ханданович в 38-ата минута, когато Хоакин Кореа пропусна отличен шанс за попадение, стреляйки на сантиметри от гредата.

След почивката домакините продължиха да търсят гол и в 51-ата минута Педро Перейра пусна чудесен пас към Луис Муриел, а колумбиецът не сгреши и Сампдория поведе с 1:0. Двайсетина минута по-късно пак Луис Муриел бе близо до попадение, но ударът му от средно разстояние бе неточен.

Тимът на Интер успя да изравни в 76-ата минута Мауро Икарди пусна към Иван Перишич, който реализира в опразнената мрежа за 1:1 и така донесе поне точка за своя тим.

Три минути по-късно, възползвайки се от грешка в защитата на Сампдория Джонатан Биабиани опита удар с глава, но Емилиано Вивиано предотврати опасността.

Луис Муриел

източник: Gulliver/GettyImages

Удинезе и Дженоа също направиха 1:1 в мача по между си от 7-я кръг. Двата тима са 12-и и 13-и в Италия с по 7 точки в актива си. Домакините поведоха с гол на Антонио Ди Натале в 47-ата минута, след като той се оказа един на един срещу вратаря и не сгреши за 1:0.

Гостите опитаха да върнат попадението като в 63-ата минута Блерим Джемаили получи прецизен пас и стреля, но топката мина над гредата.

Гостите получиха правото да изпълнят дузпа в 76-ата минута след нарушение на Данило и Диего Пероти бе точен за 1:1.

В добавеното време Еуженио Ламана спаси вратата си, след като Маркиньо от Удинезе стреля от близко разстояние, но стражът реагира навреме.