Българският национал Ивайло Чочев се появи като резерва в двубоя срещу Сампдория от 7-ия кръг на Серия А, който беше близо до това да се превърне във втория успех на сицилианци през кампанията. Попадение на Бруно Фернандес дълбоко в продължението обаче доведе до това двата тима да вземат по точка от ремито 1:1.

„Розанерите“ излязоха на „Мараси“ с идеята да се бранят с всички сили и да търсят шансовете си на контраатака. Въпреки това домакините сравнително лесно разкъсваха защитата им, а само малшансът попречи на Самп да води до почивката. Още в 14-ата минута бързоногият Луис Муриел изскочи на чудесна позиция и шутира покрай вратаря Йосип Позавец, за да ви как топката почти облиза левия стълб преди да излезе в аут.

В 43-ата минута Едгар Барето скочи най-високо при центриране от ъглов удар и нанесе параболичен изстрел с глава, който Позавец трябваше да избива над гредата. В продължението на първата част Луис Муриел пропиля идеална възможност с шут от няколко метра, който изпрати в обсега на Позавец.

След почивката събитията не се промениха особено, а в 56-ата минута Чочев се появи в игра вместо неубедителния Оскар Хилемарк. Само 4 минути по-късно като от нищото Палермо организира контраатака отляво, при която Хайтам Алеесами с идеален пас по тревата намери Илия Несторовски на 8-9 метра и той с чудесен шут по диагонала откри резултата.

Оттук до края Палермо се прибра плътно в половината си, но усилията да опази преднината си не се увенчаха с успех. Всичко започна да рухва във втората минута на продължението, когато заради глупав фаул срещу Фернандес Алесандро Гаци получи втори жълт и съответно червен картон.

Останал с човек по-малко, Палермо съвсем се окопа в отбрана. В 4-ата минута на продължението Милан Шкриниар стреля опасно с глава, а това доведе корнер. Центрирането от ъгловия удар беше избито не дотам успешно, понеже Бруно Фернандес хвана топката от въздуха и с воле от дъгата опъна мрежата зад Позавец за крайното 1:1.

С тази точка Палермо все пак остава в зоната на изпадащите – 18-а позиция и едва 6 пункта от началото на кампанията. Самп е 15-и само с точка повече в актива си.