Капитанът и вратар на Ювентус Джанлуиджи Буфон се изказа изключително ласкаво за своя съотборник Алваро Мората. Според ветерана младият испанец има потенциала да стигне до най-високо ниво във футбола и да се нареди сред най-добрите в света.

Именно бившият играч на Реал Мадрид донесе трудния успех над Манчестър Сити с 2:1 в Англия на старта на груповата фаза в Шампионската лига, а утре вечер торинци посрещат Севиля.

„Потенциално Алваро Мората има качествата да бъде сред топ 2 или топ 3 на най-добрите играчи в света след няколко години“, каза италианският национал.

„Той има физическо присъствие, прави жертви и е скромен. За мен той е завършен нападател – разликата между един добър и един велик играч е манталитетът.“

„По мое мнение, всичко зависи от него и от главата му“, добави Буфон, след което сподели очакванията си за двубоя срещу Севиля.

„Севиля е много силен отбор, те играят по интелигентен начин и са уверени в качествата си. Вярно е, че загубиха част от играчите си, но пък взеха страхотни такива това лято в лицето на Фернандо Йоренте и Чиро Имобиле. Съставът им е пълен с топ качество, затова трябва да ги уважаваме.“

„Ювентус също се промени доста, опитваме се да намерим точния баланс отново. Някои играчи са трудни за заменяме, но ще се върнем и в следващите 2-3 месеца трябва постигнем точните резултати и да се изкачим в таблицата“, допълни Буфон.