Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан постигна значителен успех по време на първия си сезон в Реал Мадрид. Зизу взе Шампионската лига след успех с дузпи над Атлетико Мадрид, а този успех се явява задължаващ за отбора през новия сезон.

В испанското издание As се появи обзорен материал, който сочи какви ще са предизвикателствата пред френския специалист за новата кампания.

Кристиано Роналдо

В материала се сочи, че през изминалия сезон Роналдо е изкарал 5360 минути на терена, в рамките на 61 мача. Португалецът завърши сезона крайно изтощен, а след края на Европейското, което иберийците спечелиха, нападателят се контузи. Зидан със сигурност няма да иска да форсира с включването на трикратния носител на Златната топка. Очаква се французинът да не залага на Роналдо, докато не се възстанови напълно и след това да започне да постепенно да го вкарва в игра.

Бензема vs Мората

Ролята на Мората в Реал Мадрид е вече различна. Той не е футболистът, който излиза на терена в търсене на натрупване на опит. Мората се превърна във важна фигура за Кралския клуб. As настоява в материала си, че Зидан ще трябва да открие умел начин, по който да ротира двамата футболисти.

Ролята на Бейл

Каква ще бъде ролята на Гарет Бейл през новия сезон? Този въпрос е резонен с оглед представянето уелския национал на Европейското във Франция. Нападателят бе основна фигура в състава на „драконите“, а въпросът е доколко свобода ще получи от Зидан. Очаква се Зизу да му предостави възможност да блесне по същия начин, както в националния и да вземе лидерска позиция.

Физическата подготовка на отбора

През миналия шампионат вината за по-слабата физическа форма на отбора, бе хвърлена върху Рафаел Бенитес, отбелязват от изданието. Сега обаче нещата ще бъдат различни, защото цялата отговорност ще носи френският наставник.

Бъдещето на Варан

Защитникът не игра в нито един от важните мачове след идването на Зидан. Ел Класико и финалът на Шампионската лига бранителят пропусна заради контузии, а полуфиналните срещи срещу Манчестър Сити заради спортно-техническо решение. Именно в предстоящия шампионат ще стане ясно каква ще бъде съдбата на френския играч.