Централният защитник на Барселона Жерар Пике за пореден път показа, че няма да търпи някой да поставя под съмнение спечелените титла в Ла Лига и Купата на Краля за 2016 година. По време на празненствата в понеделник вечер на „Камп Ноу“ испанският национал подчерта, че доводът за помощ от страна на съдиите е напълно неоснователен.

В Мадрид броят: Вече в 12-и мач Барса играе с човек повече

Неведнъж през сезона мадридските медии изтъкваха факта, че Барса повече от всеки друг тим е изпадал в ситуация да играе с числено предимство на терена. „Те винаги се оплакват, че сме играли срещу 10 души. Вчера (във финала срещу Севиля – б.р.) на нас ни се наложи да го правим. И какво се случи? Това, че успяхме да победим“, изтъкна Пике.

„Искам да благодаря на феновете, които ни помогнаха в хода ня цялата година, които ни подкрепиха в Мадрид и във финала за Купата на Краля. Ние постигнахме две от целите си и по тази причина сме доволни. Изпратихме трудна година, но спечелихме първенството и Купата“, добави бранителят, който за разлика от друг път не бе много деен в тържествата.