Защитникът на Атлетик Билбао Аймерик Лапорт отрече появилите се информации, че е отхвърлил оферта от страна на Барселона. Той призна, че би се замислил сериозно, ако получи оферта от каталунския клуб, защото това е най-добрият отбор в света. Защитникът обаче не е получавал предложение от „блаугранас“.

„Не съм получавал оферта от Барселона, за да я отхвърлям. Никога не съм казвал, че съм отхвърлил оферта от Барселона и, че не бих играл за каталунците. Не съм получавал оферта нито сега през януари, нито миналата година“, сподели Лапорт.

„Единственото нещо, което казах е, че първо трябва да получа офертата и тогава ще се замисля дали да приема. Когато има нещо конкретно, ще взема решение“, добави защитникът.

„Не мога да отхвърля предварително идеята да играя за Барселона, защото това е най-добрият отбор в света. Би било голяма глупост от моя страна да говоря такива неща“, каза още Аймерик Лапорт.

Бранителят дебютира за баските през 2012 година още като тинейджър.

Французинът има договор с баските до лятото на 2018 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 42 милиона евро.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS