Дербито в самото подножие на върха в Примера дивисион между Атлетик Билбао и Виляреал остана без победител. На "Сан Мамес" двата тима завършиха при нулево равенство и не си помогнаха особено в преследването на целите. 

Логично, домакините бяха по-активният отбор и имаха повече положения, но не ги реализираха. В края се стигна до неособено приятни сцени, когато Иняки Уилямс от баските и Даниеле Бонера от гостите бяха изгонени, но това не повлия на резултата. 

Първото положение в мача беше в полза на гостите, но в 3-та минута Роберто Солдадо направи страхотен пропуск. Малко след това Иняки Уилямс имаше голяма възможност за откриване на резултата, но стражът изби в корнер. 

До почивката обаче повече точни удари към двете врати нямаше и логично статуквото се запази. През втората част напрежението властваше и положенията бяха малко, тъй като двата тима гледаха по-скоро да не допуснат попадение. 

Така се стигна до финалните минути, когато първо Иняки Уилямс в 90-та минута беше изгонен за домакините, а в последните секунди на продължението същата съдба сполетя и Даниеле Бонера от Виляреал пое по-рано към душовете. 

Така Атлетик събра 35 точки на шестата позиция и може да бъде изместен от нея, но зависи как ще завършат останалите двубои. Виляреал остава четвърти с 45 точки и изпусна поне за малко да изпревари Реал Мадрид в подреждането.