Отборът на Атлетико Мадрид успя да се съвземе от поражението от Барселона (1:2) в изминалия кръг в Испания, за да постигне победа с 3:1 над Ейбар.

Нещо повече, „дюшекчиите“ успяха да обърнат своя опонент от 0:1 в срещата от 23-ия кръг на Примера дивисион. И четирите гола паднаха през второто полувреме на двубоя.

След подновяването на играта, домакините допуснаха груба грешка в защита, Серхи Енрих успя да открадне топката, намери Кеко, който се разписа за ужас на феновете, дошли да гледат предимно домакините на „Висенте Калдерон“.

В 56-ата минута след центриране от корнер на Коке, Хосе Хименес засече с глава отблизо за 1:1. След още седем минути, „дюшекчиите“ направиха пълен обрат до 2:1 след изпълнение на нов корнер. Центрирането отново беше на Коке, докато Саул Нигес успя да вкара топката в мрежата на Ейбар.

В добавеното време на мача Фернандо Торес оформи крайното 3:1, след като успя да засече топката след чудесно центриране отляво на Лусиано Вието.

След успеха Атлетико Мадрид има равен брой точки с лидера Барселона – 51 - но каталунците са с два мача по-малко. Ейбар е на 8-а позиция с 33 пункта.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS