Барселона подготвя да осъществи един единствен, но много сериозен трансфер през януари, твърди „Sport“. Каталунците са решени на всичко, за да си върнат Ектор Бейерин от Арсенал. „Блаугранас“ няма да чакат много и ще действат още през зимния трансферен прозорец.

От Барса са подготвени да извадят 35 милиона евро за испанския национал. На „Камп Ноу“ смятат, че това ще е достатъчно, за да убедят Арсенал да продадат 21-годишния футболист.

Барселона изпитва проблеми с позицията на десен бек, след като през изминалото лято Даниел Алвеш напусна и подписа с Ювентус, а Алеиш Видал не е достатъчно убедителен в представянето си. Това принуди старши треньорът Луис Енрике да гласува доверие на Серхи Роберто като десен бек, а неговата номинална позиция е на халф. Роберто се справя повече от добре и дори проби в националния отбор на Испания. Енрике стигна до там и да преквалифицира Хавиер Масчерано като десен бек в мача срещу Леганес. Рафиня Алкантара също игра на тази позиция в определени моменти от срещата.

21-годишният Бейерин е смятан като идеалния избор, но той наскоро подписа нов договор с "топчиите" и Арсен Венгер няма да се раздели лесно с него.

В Барселона вярват, че все пак ще могат да си върнат Бейерин през януари за 35 милиона евро.