Шампионът на Испания Атлетико Мадрид записа безпроблемна победа с 4:0 над гостуващия на „Висенте Калдерон“ тим на Севиля. „Андалусийците“ не показаха почти никаква съпротива на своя противник в един от най-очакваните мачове от кръга. С успеха си, Атлетико измести именно отбора на Севиля, както и този на Валенсия, за да се изкачи на второто място във временното подреждане, доближавайки се на две точки от лидера Барса. По-рано през деня „каталунците“ не показаха никаква милост срещу Гранада, побеждавайки с 6:0.

Атлетико поведе на Севиля в 19-ата минута не и без помощта на късмета. След атака по лявото крило, топката бе върната към Коке на ъгъла на наказателното поле, той стреля силно, но след рикошет в крак на бранител, коженото кълбо описа странна траектория и направи безпомощен стража на гостите.

Три минути преди края на първата част домакините вкараха и своя втори гол в мача. Дефанзивният испански полузащитник Саул покачи на 2:0. Той се разписа с глава след разиграване от непряк свободен удар.

През втората част домакините продължиха да диктуват темпото на терена и успяха да реализират нови две попадения. Третият гол в срещата дойде след изпълнение на дузпа. Раул гарсия бе точен от бялата точка в 83-ата минута, а Раул Хименес оформи крайното 4:0 в продължението на срещата.

Така тимът на Атлетико излезе на второто място във временното класиране на две точки от лидера Барселона. Севиля пък се смъкна до четвъртото място.