Атлетик Билбао най-после сложи точка на серията си без победа, която продължи близо два месеца. Баските надделяха над прекия си съперник в битката за оцеляване Алмерия с 1:0 като гости. 

В герой за тима си се превърна Чабиер Етчейта, който реализира единственото попадение малко след началото на втората част и така донесе изключително важните три точки за тима си. 

Преди почивката двата тима нямаха много възможности за попадение, но Бенят Етчеберия и Горка Ираисос от състава на гостите, докато Едгар Мендес не успя да се разпише за домакините. 

Така преди почивката гол не падна и всичко остана за втората част. В нея всичко беше решено от попадението на Етчейта в 56-та минута. Тогава след разбъркване топката попадна у него и той със слаб, но прецизен изстрел преодоля вратаря и даде преднината на тима си, която се запази до края. 

Тиеви Бифума имаше два много добри шанса да изравни точно преди последния съдийски сигнал, но не се възползва от тях и до промяна на резултата така и не се стигна, за да могат баските да си заминат с трите точки. 

Атлетик вече събра актив от 8 точки след 9 мача и макар и временно, изплува над чертата на изпадащите. Алмерия пък е с една повече в средата на таблицата, но може да се срине надолу.