Отборът на Вердер Бремен победи Байер Леверкузен с 2:1 в двубой от 7-я кръг на Бундеслигата. Това бе едва втори успех на Вердер от началото на сезона, но и втори в последните три мача в шампионата на Германия.

Тимът заема 13-о място във временното класиране със 7 точки в актива си, а Байер е девети с 10 точки, като допусна трето поражение от седемте си двубоя до момента.

Домакините откриха резултата още в 13-ата минута с попадение на Златко Юнузувич, който овладя топката в наказателното поле и реализира за 1:0.

В средата на първото полувреме Байер изравни чрез Хакан Чалханоглу. Кевин Кампъл прати топката към 22-годишния нападател, който с глава изравни за 1:1 в 27-ата минута.

След почивката футболистите на Вердер натиснаха съперника в търсене на нов гол и в 59-ата минута Усман Мане успя да се разпише за 2:1 с хубав изстрел.

До края съперниците имаха по още едно положение, като в 78-ата Адмир Мехмеди вкара топката във вратата на домакините, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 89-ата минута 19-годишният Мане навлезе в наказателното поле на Байер и стреля, но Бернд Лено се намеси навреме и спаси.