Вчерашният ден бе доста напрегнат за Тиаго Алкантара. Сутринта бе старта на подготовката на Барселона, а 22-годишният халф се появи в базата, за да се сбогува с досегашните си съотборници. В 17:20 часа пък Тиаго вече бе кацнал в Мюнхен и даде първото си интервю като футболист на Байерн. Пред официалния сайт на клуба Алкантара заяви, че е много щастлив от трансфера си в немския колос и от факта, че отново ще работи с Пеп Гуардиола.

Тази сутрин пък испанецът се появи в клиниката на доктор Мюлер-Волфарт, където трябва да премине задължителните медицински прегледи.

Вижте интервюто на Алкантата за официалния сайт на Байерн:

Тиаго, добре дошъл в Мюнхен, колко се радваш на ФК Байерн?

Радвам се много, много съм щастлив. Ако в живота има един ден, в който можеш да си напълно щастлив, тогава днес е такъв ден. Много съм радостен да бъда в един толкова голям клуб като Байерн.

Какви бяха причините за трансфера в Мюнхен?

От една страна историята на този клуб, който от много години е сред най-добрите в света. Освен това отборът играе много хубав футбол. Мисля още, че пристигането на Пеп Гуардиола ще даде допълнителен тласък.

Спомена Гуардиола. Каква роля изигра той при трансфера?

Ние се познаваме вече дълго време, той е треньор, който ми има голямо доверие. Аз съм голям фен на неговия начин, по който иска да се играе футбола. Има малко треньори в света с неговите качества. Със сигурност той бе една важна причина за мен да дойда в Мюнхен.

Приключение ли е за теб да опознаеш нова страна? Имаше ли вече контакт с твоя съотборник от националния отбор Хави Мартинес?

Да, успях да поговоря малко с него и той ми каза само хубави неща. Мюнхен е страхотен град с чудесна атмосфера и голям ентусиазъм за футбол. Влизам в това приключение с голямо настроение и се надявам да изиграя много мачове и да успеем да повторим титлите от миналия сезон.