Треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола заяви, че не чувства по-специален заряд в мача срещу Реал Мадрид. Тази вечер неговият отбор ще се изправи срещу испанския колос във финалната среща от предсезонния турнир „Ауди Къп“.

Пеп има дълго съперничество с Реал, което датира още от дните му на играч в Барселона. Впоследствие специалистът записа едни от най-големите успехи в историята на каталунците, а те нямаше как да минат без горещи сблъсъци с кръвния враг.

Въпреки това той отрече предстоящият мач по нещо да се отличава от останалите в подготовката. „За мен не е специално да се изправям срещу Реал Мадрид. Много съм доволен от играчите си, те са много добри. Трябва им малко време, за да се подобрят“, каза Пеп.

Специалистът не пропусна да коментира тежкото влизане на Найджъл Де Йонг от Милан срещу Джошуа Кимих в двубоя от турнира, който домакините спечелиха с 3:0. „Това е футбол. Жалко за Кимих. Ще проведем тестове, той си остава специален играч според мен. Рано или късно той ще стане основна част от германския национален отбор“, добави Пеп.