Хърватският нападател Ивица Олич ще напусне приятната изненада в Бундеслигата Волфсбург. Той ще го стори, за да се завърне в закъсалия бивш гранд Хамбургер, който е на дъното на класирането в момента. 

Новината разкри самият футболист. Той отива при северняците, защото "вълците" очакват в състава си Андре Шюрле от Челси и за него въобще няма да има място на терена, а тази ситуация не го устройва. 

"Радвам се, че се намери разрешение на тази ситуация и всички страни са доволни. Сега съм изцяло фокусиран върху предизвикателството Хамбургер. Все пак съм на 35 години и трябва да гледам най-доброто за себе си", сподели Олич. 

Нападателят пристига в Хамбург в петък сутринта. Тогава ще мине медицински прегледи и ако всичко е наред, както се очаква, ще подпише официално договор. Той ще бъде за година и половина и вероятно след това играчът ще прекрати кариерата си. 

Ивица Олич носи екипа на Хамбургер в продължение на две години и половина, преди да напусне през 2009 г., за да приеме офертата на Байерн. След баварците отиде във Волфсбург и сега е обратно на север.