Борусия Дортмунд победи Борусия Мьонхенгладбах с 3:1 в мач от 18-ия кръг на германското първенство по футбол. Отборът на Томас Тухел запази осемте точки пасив от Байерн Мюнхен с този успех, след като баварците се наложиха с 2:1 над Хамбургер ШФ в петък вечер.

Мачът беше равностоен през първото полувреме, но отборът от Дортмунд беше този, който стигна до гол. Илкай Гюндоган пусна прекрасен извеждащ пас към Марко Ройс в 41-та минута, а бившият нападател на Мьонхенгладбах изпрати топката с топовен удар в далечния ъгъл за 0:1.

Защитата на домакините допусна фатална грешка в 50-ата минута и това доведе до втори гол в полза на тима от Дортмунд.

Гостите бяха трима на двама в половината на Борусия Мьоннхенгладбах, а топката беше в краката на Ройс. Той преодоля един от защитниците и подаде към непокрития Хенрин Мхитарян, а арменецът стреля мигновено покрай вратаря на домакините, за да увеличи аванса на тима на Томас Тухел.

Рафаел върна един гол за Борусия Мьонхенгладбах в 58-та минута, но 15 преди края Гюндоган добави и гол към асистенцията си. Той получи топката от Мхитарян, с деветия голов пас на арменеца през сезона, за да преодолее противниковия вратар за 3:1 в полза на гостите от Дортмунд.

 

Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS