Отборите на Тулуза и Пари Сен Жермен завършиха при резултат 1:1 в мач от 8-я кръг на френското първенство. Гостите от ПСЖ бяха без голямата си звезда Златан Ибрахимович, който се възстановява от контузия. С равенството Тулуза вече има 11 точки и заема седма позиция преди останалите срещи от кръга. За отбора това бе пети пореден мач без загуба.

ПСЖ пък е на втора позиция с 14 точки, на 2 от лидера Олимпик Марсилия, който е с мач по-малко. Със същия актив са Борно и Сент Етиен, които още не са изиграли срещите си от 8-я кръг.

Домакините откриха още в 8-ата минута чрез 23-годишния Висам Бен Йедер, който стреля в ляво от вратата в долния ляв ъгъл за 1:0.

В 33-ата гостите изравниха за 1:1. 21-годишният Жан Кристоф Баибек се възползва чудесно от асистенция от Марко Верати и реализира. До почивката ПСЖ имаше още един шанс, като в 40-ата минута Едисон Кавани пропусна.

След почивката пак Кавани в 57-ата минута създаде опасност пред вратата на Тулуза, но ударът му бе блокиран. В 75-ата голмайсторът Баибек отправи далечен шут, но той бе отразен.

Домакините също имаха шанс за още едно попадение в 87-ата минута, когато Бен Йедер стреля високо над напречната греда от пряк свободен удар.

По-късно тази вечер играят Лил срещу Бастия, Лориен срещу Евиан, Мец срещу Реймс и Монпелие срещу Гингам.