Жертвите на варварските терористични атаки във Франция ще бъдат почетени по време на всички мачове от поредния кръг на местния футболен шампионат. Всички срещи от 20-ия кръг ще започнат с минута мълчание. 

В сряда двама терористи нахлуха в редакцията на сатиричното списание "Шарли Ебдо" и убиха 12 души. Впоследствие днес отново имаше жертви на терора във френската столица, а вчера беше ден на национален траур в цялата държава. 

"Заради ужасяващата и безумна терористична атака над "Шарли Ебдо" в сряда, Френската футболна федерация реши всеки мач в страната този уикенд да започне с минута мълчание. Това важи за националните, областните и градските срещи в цяла Франция."

"Футболното семейство скърби заедно с всички граждани на страната ни и иска да изкаже пълната си подкрепа към близките и семействата на загиналите във варварските атаки", написаха на сайта на федерацията. 

Кръгът във Франция започва още тази вечер, а срещи из различните дивизии на страната има до понеделник вечерта. Нито една от тях няма да направи изключение и ще започне с минута мълчание.