Нападателят на Атлетико Мадрид Антоан Гризман получи първата си награда за Играч на годината във Франция. Списание „Франс футбол“ обяви, че 25-годишният футболист печели наградата за 2016 година.

Така бившият играч на Реал Сосиедад успя да спечели 59-ото издание на анкетата, която традиционно се провежда преди финала на всяка календарна година. Основният му конкурент се оказа опорният халф на Пари Сен Жермен Блес Матюиди.

Припомняме, че само преди дни голаджията на Атлетико завърши на трето място при определянето новия носител на Златната топка. Гризман се нареди зад победителя Криситиано Роналдо и подгласника му Лионел Меси.

Според мнозина е интересен фактът, че Гризман грабна признанието на французите тъкмо през 2016 година. В Шампионската лига неговият тим отстъпи на Реал Мадрид във финала, а пък с френския национален тим стигна отново до решителния мач за трофея на UEFA EURO 2016. И там обаче Гризман претърпя разочарование, тъй като Португалия грабна титлата.

В личен план 2016-а година имаше и своите плюсове за футболиста, който се утвърди като един от водещите нападатели в света. От януари досега той вкара 36 гола на клубно и международно ниво в 66 мача.