Задавали ли сте си някога въпроса, колко време ще ви отнеме с настоящата ви заплата да спечелите парите, които заработва топ футболист? Днес, благодарение на BBC, всеки от нас може да направи много лесно тази сметка, благодарение на калкулатора ТУК!

Как работи?

1. Задайте страната, в която изкарвате хляба си.

2. Въведете годишната си заплата преди облагане с данъци в местна валута – за България в лева.

3. Посочете името на футболиста, чиято заплата искате да сравните своята.

4. Натисни бутона „See how you compare“.

В резултат ще научиш за колко време посоченият от теб играч печели твоята заплата, както и колко години ще са ти необходими на теб, за да спечелиш неговата.

Една от най-забавните опции е свързана с изчислението колко си заработил ти, докато „висиш“ в страницата, както и колко бързо се случва това със звездата, която си избрал за сравнение.

Все пак не се депресирайте, ако резултатите не са много приятни за окото и джоба. Световноизвестните играчи печелят един от най-високите заплати. Например, Кристиано Роналдо заработва в Реал Мадрид около 265 хиляди паунда на седмица. 

Според финансовите експерти на Deloitte средната работна заплата за футболистите във Висшата лига на Англия е около 31 хиляди паунда за всеки 7 дни, което е повече от средното за един обикновен работник във Великобритания за една година.