Мачовете от първа дивизия в Гърция ще бъдат подновени през следващия уикенд, но ще се провеждат пред празни трибуни. Това обяви федерацията в страната, позовавайки се на разпоредба на правителството.

"Правителството реши двубоите тази седмица да се изиграят без публика пред закрити врати. След това ще решим отново какво да правим", заяви министърът на спорта в Гърция - Ставрос Контонис.

Шампионатът в страната беше прекъснат временно, след възникналите безредици между запалянковците на Олимпиакос и Панатинайкос преди няколко седмици по време на дербито на Атина.

Очаква се новото гръцко правителство да изготви специална програма, чрез която да се справи с хулиганските прояви на стадионите в страната. Премиерът Ципрас лично се ангажира с проблема.

"Имахме много дълга дискусия и имаме начертан план, чрез който да се справим с насилието. Ще следваме плана точка по точка", каза още Ставрос Контонис. През настоящия сезон гръцкото първенство вече беше спирано на два пъти заради насилието по стадионите./БТА