Българският национал Ивелин Попов ще може да участва в Лига Европа със своя Спартак Москва през следващия сезон. Това стана ясно след успеха с 3:0 над Терек Грозни в мач от предпоследния кръг, с който футболистите на Дмитрий Аленичев си гарантираха минимум 5-ото място в крайното класиране.

Това беше четвъртата поредна победа за Спартак в руското първенство, което им позволи да изпреварят доскоро намиращия се там Локомотив Москва. „Железничарите“ записаха равен със Зенит и така събраха 47 точки кръг преди края, докато Спартак е с 50. Дори и да загуби в последния кръг, а Локо да спечили, тимът на Попов ще запази позицията си заради по-добрите показатели в преките мачове.

Срещу Терек момчетата на Аленичев откриха резултата в 33-ата минута чрез централния защитник Салваторе Бокети. При 1:0 двата тима се оттеглиха на почивка, а след нея Спартак нанесе мълниеносни удари в рамките на 3 минути. Първо в 60-ата Жано Ананидзе асистира на Лоренцо Мелгарехо, който вкара за 2:0, а в 63-ата Куинси Промес оформи класическата победа.

Попов игра до 75-ата минута, когато отстъпи мястото си на Александър Зуев.

В друг мач от кръга другият ни легионер в руската Премиерлига – Станислав Манолев остана неизползвана резерва при успеха на своя Кубан срещу Динамо Москва с 1:0. Кръг преди края отборът от Краснодар с 26 точки се намира точно над чертата, като само точка го дели от 13-ия Анжи Махачкала.