Франк Лампард подписа договор с издателство Little Brown. Футболистът на Челси и националния отбор на Англия ще трябва да напише 5 книги, които ще излязат последователно като поредицата "Frankie's Magic Football", предназначени за деца над 5 години.

Централни герои са ученикът Франки, неговите приятели, които обичат футбола и кучето Макс.

Лампард, чийто договор с лондонския клуб изтича в края на сезона, разкри, че книгите му са "частично вдъхновени от приятели и съотборници", предаде radiotangra.com.

Първата книга на 34-годишния футболист, "Франки се изправя срещу пиратите", ще излезе през юни и ще бъде последвана от още 2 тази година. Останалите две от поредицата ще бъдат издадени през 2014.

"Идеята за Франки и неговите магически футболни истории ми дойде, докато четях приказки на децата ми", сподели опитният халф.

"Спортът и книгите са две важни неща у дома, така че реших да напиша мои собствени футболни приказки - пълни с приключения."

Футболистът има 2 дъщери, на 5 и 8 години, от бившата си годеница - испанската манекенка Елен Ривас, но в момента живее с ТВ журналистката Кристин Блийкли.

Лампард получава 150 000 седмична заплата в Челси. Той има 90 мача за Англия и 27 гола.

Негови агенти в бизнеса с книги са Нийл Блеър и Зое Кинг, които представляват и Джей Кей Роулинг.

Франк не е първият футболист, който е изкусен от литературата. Тио Уолкът от Арсенал вече написа няколко детски книжки, а бившият треньор на Англия Тери Венебълс - поредица криминални романи.