Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал обмисля да използва Уейн Рууни като централен полузащитник, твърди вестник „Мирър“. Според изданието, холандецът е решен да измисли схема, в която да има място едновременно за Рууни, Хуан Мата и Робин ван Перси.

Поради тази причина специалистът е взел решение да използва Рууни в центъра на терена. Очаква се Ван Гаал да използва този вариант по време на предсезонната подготовка на тима, а ако експериментът се окаже успешен, той ще продължи и в официалните мачове на тима.

Със сигурност нападател на „червените дяволи“ ще бъде Ван Перси, който е и фаворит за нов капитан на тима. Хуан Мата пък ще получи позицията на „десетката“ - зад холандеца.

През миналия сезон Рууни понякога играеше като крило, а Рой Ходжсън го използва в тази роля и в мача на Англия срещу Италия на Световното. Ван Гаал обаче смята, че това не е подходящо за англичанина, заради което ще го изпробва като централен халф. В тази зона Юнайтед определено изпитва затруднения с колебливите изяви на Майкъл Карик, Том Клевърли и Маруан Фелайни.