Шампионът Манчестър Сити постигна много трудна победа над бойкия тим на Хъл Сити. „Гражданите“ стигнаха до трите точки след 4:2 на „Кей Си Стейдиъм“.

Мачът започна отлично за гостите, като още в първоначалните минути си пролича, че отборът на Мануел Пелегрини е дошъл за трите точки. Само за няколко минути Сити успя да вкара два гола във вратата на своя противник. В 7-ата минута, след продължителна атака и разбъркване в наказателното поле на домакините, Пабло Сабалета намери непокрития Серхио Агуеро, който овладя, обърна се към вратата и с удар по диагонала прати топката в далечния ъгъл на вратаря за 1:0.

Само четири минути по-късно Един Джеко отбеляза страхотно попадение от около 23 метра. Босненският национал получи пас от Давид Силва в ляво по нападението, напредна с няколко метра и след като нагласи топката на десния си крак, я изпрати неспасяемо в мрежата.

 

Отговорът на домакините дойде в 21-ата минута, когато при една от редките опасни атаки към вратата на Сити, Мангала си отбеляза автогол. След бързо нападение отдясно последва остро центриране, а новото попълнение на „гражданите“, в опита си да изчисти с глава, я насочи в собствената си врата.

След импулса в играта на домакините дойде и вторият гол за Хъл. Той падна от дузпа в 32-ата минута. В грешник за Сити отново се превърна Мангала, който извърши много груб фаул срещу Абел Ернандес, а именно потърпевшият превърна наказателния удар в гол.

В 68-ата минута Един Джеко вкара втория си гол в срещата, който се оказа от решаващо значение в мача. Нападателят получи пас от Давид Силва вляво и с удар по земя преодоля противниковия страж. В заключителните минути на „Кей Си Стейдиъм“ Франк Лампард също записа името си сред голмайсторите, за да оформи крайното 4:2.

В същото време Челси продължи наказателната си акция срещу Астън Вила. Възпитаниците на Жозе Моуриньо се наложиха с класическото 3:0 и продължават да бъдат един от двата тима, заедно с Арсенал, които до този момент нямат поражение от началото на сезона.

В голмайстори за домакините се превърнаха Оскар, Диего Коща и Вилиан. След успеха си Челси продължава да бъде едноличен лидер в подреждането с актив от 16 точки след пет победи и един хикс. На три точки след Челси е тимът на Саутхемптън, който надделя с 2:1 над КПР. Сити се нарежда на третата позиция.

Съндърланд и Суонси не успяха да излъчат победител в двубоя помежду си – 0:0, а Кристъл Палас победи с 2:0 новака Левстър Сити у дома.