Крилото на Ливърпул Рахийм Стърлинг продължава да гори всичките си мостове с мърсисайдския клуб. Поредната изцепка на желаещия да напусне отбора футболиста се случила по време вчерашната среща между него и мениджъра Брендън Роджърс. Тогава младокът заявил, че не желае да работи със специалиста, тъй като се съмнява в методите му.

Със сигурност твърдението идва като огромен шок за Роджърс, който беше човекът, дал път на 20-годишния талант в първия тим. Сега обаче целта на Стърлинг е да си осигури трансфер в Манчестър Сити.

Английският национал отказа няколко предложения да поднови контракта си, а в понеделник не се яви за първата тренировка на „червените“, като се извини с болест. Той също така отказа да пътува с тима на предсезонното турне.

Събитията съвсем логично предизвикаха среща между Стърлинг и Роджърс, като в 25-минутния им диалог мениджърът за пореден път подчертал, че иска техничаря в състава си и ще се опита да му издейства по-солидна заплата от предложените 100 хиляди паунда на седмица.

Тъкмо тогава роденият в Ямайка футболист „хвърлил бомбата“ с думите, че желанието му да си тръгне няма общо с парите, а с присъствието на Роджърс в клуба. Северноирландецът приел спокойно казаното и уважил открития подход на своя футболист.

На Острова обаче витаят предположения, че младокът е бил подучен да действа по този начин от своя агент Ейди Уорд. Именно последният е човекът, който най-много напира за трансфера в Сити, като същевременно има огромно влияние върху своя клиент.