Крилото Рахийм Стърлниг на 99 процента ще премине в Манчестър Сити. В момента Ливърпул чака единствено следващата оферта на „гражданите“, която ще бъде приета. С тази прогноза се нагърби авторитетният футболен журналист на вестник „Таймс“ Тони Еванс.

Според британеца трансферът ще се случи това лято, ако Сити подобни със съвсем малко следващото си предложение. „Да, Рахийм Стърлинг със сигурност си заминава. Няма връщане назад, връзката там тотално се разпадна“, коментира Еванс по повод проточилите си и завършили с неуспех преговори за нов договор между 20-годишния Стърлинг и мърсисайдци.

„Следващата оферта на Сити много вероятно ще бъде за 40 милиона паунда плюс още 5 милиона като бонуси и ще бъде приета. Не мисля, че в Ливърпул очакваха толкова сериозно предложение, като предишното от манчестърци (35 + 5 милиона паунда).“

„Стърлинг със сигурност още не е завършен играч, но разполага със страхотен потенциал. Проблемът за Ливърпул е, че са принудени да се разделят с водещите си играчи, а това не изглежда добре в очите на феновете“, добави Еванс.