Иконата на Ливърпул Стивън Джерард смята, че неговият съотборник Рахийм Стърлинг може да възвърне благоразположението на феновете към себе си, ако остане в клуба.

20-годишната звезда на „червените“ сериозно разгневи всички привърженици с упоритото си нежелание да подпише нов договор, дори при предложена седмична заплата от 100 хиляди паунда. Освен това агентът на футболиста допълнително изостри ситуацията с категорични изказвания, че неговият клиент няма да подпише и договор за 900 хиляди паунда на седмица.

Джерард, който е играл 3 сезона заедно със Стърлинг, също се опитва да повлияе на младия си съотборник със съвети. Той обаче ясно разбира на какво се дължи негативната реакция на феновете.

„Ако той реши да остане в Ливърпул, съм сигурен, че феновете отново ще го подкрепят. Всеки футболист винаги е на няколко гола или няколко супер мача разстояние да си върне обратно обичта на привържениците“, каза Джерард.

„Всички фенове искат Рахийм да остане. Те вярват, че могат да му помогнат да прогресира и да стане по-силен футболист. Всеки усеща отвътре, че правилното решение за Стърлинг е да остане в клуба. Каквото и решение да вземе Рахийм, трябва да го уважим. Това все пак е неговият избор и е хубаво първо да видим какво ще направи“, добави халфът.