Отборът на Манчестър Сити се наложи с 3:2 над Астън Вила в мача от 34-я кръг на Висшата лига. Успехът не дойде по лесен начин за „гражданите“, след като победният гол падна минута преди края на редовното време.

Головете за Сити вкараха Серхио Агуеро, Александър Коларов и Фернандиньо, а за бирмингамци попаденията отбелязаха Том Клевърли и Карлос Санчес.

Двубоят започна по мечтания начин за тима на Мануел Пелегрини. Грешка в защита позволи на „гражданите“ да излязат рано-рано напред в резултата. Още в 3-ата минута Серхио Агуеро вкара, след като вратарят на Вила Гузан пусна пас към бранител пред себе си. Агуеро обаче открадна топката и се разписа на празната врата за 1:0.

В 27-ата минута Кристиан Бентеке можеше да се разпише, но не успя.

През второто полувреме Александър Коларов увеличи аванса на Сити, като в 66-ата минута вкара топката за 2:0.

А само две минути по-късно Том Клевърли се възползва от настъпило разбъркване, след едно изпълнение на фаул и намали за 1:2.

Голът вдъхнови бирмингамци и в 85-ата минута равенството бе факт. Карлос Санчес направи 2:2 след центриране от корнер от ляво на вратата на Джо Харт.

Момчетата на Мануел Пелегрини не се отказаха да търсят трите точки и така в 89-ата минута при една от последните атаки за домакините Фернандиндиньо засече едно центриране и отбеляза победния гол за 3:2.

В класирането Сити е втори с 67 точки, докато лидерът Челси има 76. Астън Вила е 15-и с 32 пункта.